Home
INSTITUTI I DIALOGUT DHE KOMUNIKIMIT
(ish shtëpia e Librit dhe Komunikimit)
 

Instituti i Dialogut & Komunikimit
Adresa: Rruga "Myslym Shyri"
Pallati 47, Ap 4, Tiranë Albania

Tel: +355 4 4507853

E-mail:idk@idk-al.org

 

Ribotime

 

 

Titulli: Ballakni imagjinar
Autori: Maria N. Todorova
Përktheu: Bashkim Shehu
Numri i faqeve: 337
Çmimi: 900 lekë
ISBN 9943-832-3-X

 

“Ballkani imagjinar” konsiderohet gjerësisht si libri më i mirë i shkruar për Ballkanin, për mënyrën se si ka ndryshuar historikisht perceptimi (përgjithësisht negativ) që ka Europa për të, apo dhe vetë ideja që popujt e gadishullit kanë për veten.

E lindur në vitin 1949 në Sofje, Bullgari, deri në vitin 1988 Maria Todorova jepte mësim për historinë e Ballkanit, në universitetin e Sofjes. Më pas ajo dha leksione në një sërë universitetesh në Turqi, Europë dhe SHBA. Prej disa vjetësh, jeton në SHBA, ku  është profesoreshë e historisë së Ballkanit në Universitetin e Illinoisit. Autore e shumë veprave për Ballkanin, Todorova u bë e njohur në mbarë botën pikërisht me librin “Imagining the Balkans”, të botuar fillimisht në Angli nga Oxford University Press. Libri i fundit që ajo ka botuar është “Identitetet Ballkanike”.

 
 
Faqja e parë | Rreth nesh | English | Sitemap.txt | Sitemap.xml | Sitemap.html |
© IDK