Home
INSTITUTI I DIALOGUT DHE KOMUNIKIMIT
(ish shtëpia e Librit dhe Komunikimit)
 

Instituti i Dialogut & Komunikimit
Adresa: Rruga "Myslym Shyri"
Pallati 47, Ap 4, Tiranë Albania

Tel: +355 4 4507853

E-mail:idk@idk-al.org

 

 

 

Mbështetur nga Creative Europe

Autori: Giorgio Bassani

Titulli: Kopshti i Finci-Kontinëne

Përkthyesi: Beti Njuma

ISBN 978-9928-136-30-5

Çmimi: 900 lekë

'Kopshti i Finzi-Kontinëve' përfaqëson atë pjesë  magjepsëse të së shkuarës sonë që aq shumë e duam, por që pikërisht për këtë arsye, ndiejmë aq nevojë të çlirohemi prej saj në mënyrë që të kemi mundësi të vazhdojmë të jetojmë e të jemi ata që jemi në të vërtetë.Historia e një dashurie fatkeqe në sfondin e Italisë fashiste në prag të Luftës së Dytë  Botërore.
Një roman i paharrueshëm e mjaft prekës për kujtesën, që rikrijon një periudhë tragjike të historisë.
Një ndër romanet më të bukur të letërsisë moderne italiane. I bërë film, fitues i Çmimit Oskar, me regjisor Vitorio De Sikën.

Rreth autorit
 
Rreth përkthyeses

Giorgio Bassani (1916-2000) konsiderohet një ndër shkrimtarët më të rëndësishëm italianë dhe europianë të shekullit të XX, fitues i çmimeve letrare më prestigjioze në Itali. Fillimet e veta i pati ne poezi ku dhe botoi për herë të parë 1947. Por ajo që e bëri të njohur ishte 'Pesë histori ferrareze' me të cilën fitoi dhe çmimim 'Strega' Ndër veprat e tij kryesore mund të përmenden ‘Kopshti i Finci-Kontinëve’; ‘Romani i Ferrarës’; ‘Pas portës’; ‘Çafka’; ‘Aroma e sanës’. Pjesa më e madhe e veprave të tij janë bërë gjithashtu filma.

 

Beti Njuma ka lindur  në Tiranë më 1979-ën.
Ka mbaruar studimet për Gjuhë dhe Letërsi në Universitetin e Tiranës. Ka përkthyer një sërë veprash nga letërsia italiane, mund të përmendim:

• Penelopa shkon në luftë – Oriana Fallaci
• Një dhe e pandashme – Giorgio Napolitano
• Dashuri dhe pushtet – Bruno Vespa
• Kopshti i Finci-Kontinëve – Giorgio Bassani
• Akabadora – Michela Murgia
• Marilyn – Alfonso Signorini
• Dritat në shtëpitë e të tjerëve – Chiara Gamberale

Aktualisht punon si gazetare në televizionin kombëtar Top Channel.

 
 
 
   

 
Faqja e parë | Rreth nesh | English | Sitemap.txt | Sitemap.xml | Sitemap.html |
© IDK