Home
INSTITUTI I DIALOGUT DHE KOMUNIKIMIT
(ish shtëpia e Librit dhe Komunikimit)
 

Instituti i Dialogut & Komunikimit
Adresa: Rruga "Myslym Shyri"
Pallati 47, Ap 4, Tiranë Albania

Tel: +355 4 4507853

E-mail:idk@idk-al.org

 

Botimet e fundit LINUS

 

Në datën 7 korrik, në një vilë në një nga lagjet e Parisit, gjenden të vrara dy gra: zonja Henderson, një vejushë e pasur amerikane, së bashku me shërbyesen e saj. Shumë shpejt policia arreston Zhozef Ërtënin, një djalosh njëzet e shtatë vjeçar, praninë e të cilit në vendin e krimit e vërtetojnë një sërë gjurmësh që ai ka lënë në vilë. Për të gjithë ai është fajtor; gjykata e dënon me vdekje. I vetmi që s’beson në fajësinë e tij është komisari Megre, i cili fshehurazi organizon arratisjen e tij nga burgu, me shpresë se kësisoj ai do t’i çojë te vrasësi i vërtetë...  

   Georges Simenon (1903-1989), shkrimtar belg i gjuhës frënge; autor i një numri mjaft të madh romanesh e novelash, por që njihet kryesisht për serinë e romaneve që kanë për protagonist komisarin Megre të policisë franceze. I përkthyer në 47 gjuhë të botës (me mbi 3.500 përkthime), është një ndër shkrimtarët më të lexuar të të gjitha kohërave, duke u renditur i treti ndër shkrimtarët e gjuhës frënge, vetëm pas Zhyl Vernit dhe Aleksandër Dymasë, dhe i gjashtëmbëdhjeti (sipas Index Translationum të botuar nga UNESCO), në botë. Në mbarë botën janë shitur më se 700 milion kopje të librave të tij. 

 
 
Faqja e parë | Rreth nesh | English | Sitemap.txt | Sitemap.xml | Sitemap.html |
© IDK